Ca autor, știți că promovarea cărții dumneavoastră este esențială pentru succesul acesteia. Deși marketingul digital este esențial, nu există niciun înlocuitor pentru interacțiunile față în față cu cititorii. Aici intervin turneele de promovare a cărții și sesiunile de autografe. Aceste evenimente le permit autorilor să se conecteze cu publicul lor, să construiască relații și să creeze vâlvă în jurul cărții lor. În acest articol, vom explora modul în care autorii își pot maximiza vânzările de carte prin intermediul turneelor de carte și al sesiunilor de autografe.

Planificați-vă strategic turneul

Înainte de a porni la drum, va trebui să vă planificați strategic turneul de carte. Studiați orașele și librăriile în care publicul dvs. țintă este cel mai probabil să se găsească. Căutați magazinele care au un istoric de evenimente de autor de succes și un istoric de susținere a autorilor locali.

Promovați-vă în avans turneul

După ce v-ați programat evenimentele, este timpul să le promovați. Folosiți site-ul dvs. web, conturile de social media și buletinul de știri prin e-mail pentru a răspândi vestea. Creați o grafică atrăgătoare, împărtășiți imagini din cartea dvs. și oferiți stimulente pentru cititorii care participă, cum ar fi semne de carte exclusive sau pliante/afișe semnate.

Implicați-vă în relația cu publicul dvs.

Atunci când sunteți la evenimentul dvs., interacționați cu publicul dvs. Vorbiți despre cartea dvs., răspundeți la întrebări și împărtășiți anecdote personale. Dacă aveți o coadă de oameni care așteaptă să vă întâlnească, faceți-vă timp pentru a intra în contact cu fiecare persoană în parte. Oferiți-vă să le semnați cartea, faceți o fotografie și mulțumiți-le pentru sprijinul lor.

Oferiți stimulente speciale

Pentru a atrage cititorii să vă cumpere cartea, luați în considerare oferirea unor stimulente speciale. Oferiți o reducere la cartea dvs. în timpul evenimentului sau oferiți-o la pachet cu un semn de carte și un afiș semnat. De asemenea, ați putea organiza un cadou pentru participanți, cum ar fi o copie semnată a cărții dvs. sau un card cadou cu valoarea pe care o doriți la o librărie locală.

Faceți un follow-up cu publicul dvs.

După eveniment, continuați să discutați cu publicul dumneavoastră. Trimiteți un e-mail de mulțumire, cerându-le feedback-ul și încurajându-i să lase o recenzie a cărții dvs. De asemenea, ați putea oferi un cod special de reducere pentru viitoarele achiziții, ca mulțumire pentru sprijinul lor.

În concluzie, turneele de promovare a cărții și sesiunile de autografe sunt instrumente puternice pentru ca autorii să se conecteze cu publicul lor, să construiască relații și să maximizeze vânzările de carte. Prin planificarea strategică a turneului și a sesiunilor de autografe, promovarea acestuia în avans, implicarea publicului, oferirea de stimulente speciale și un păstrarea legăturii după eveniment, puteți crea o campanie de promovare a cărții de succes.