Anul 2022 vine cu provocările de rigoare, iar piața de carte pare că se scufundă tot mai mult într-o groapă săpată atât de criza economică care aduce scumpiri semnificative la hârtie, cât și de politica românească, respectiv dezinteresul pentru lectură și cultură în general.

Astfel, mai are sens să investim resursele noastre, banii și timpul, pentru a scrie și a vinde cărți în România?

Evident că răspunsul și-l dă fiecare în funcție de așteptările sale. Unii autori scriu o carte ca să nu moară o idee, alții scriu cum respiră și primesc sens prin fiecare pagină. Dacă te regăsești într-una dintre aceste categorii, înseamnă că ceea ce vei citi în continuare ți se potrivește.

Fie că ai scris o carte sau ai deja câteva în portofoliu, Booknation.ro îți oferă gratuit posibilitatea de a deveni colaborator și de a scrie articole prin care să îți promovezi cărțile.

Cum funcționează și cum îți poți promova cărțile?

Foarte simplu. Ca scriitor colaborator vei putea scrie articole pe diverse teme legate de cultură și carte: recenzii ale cărților preferate, curiozități, chiar interviuri cu alți autori de carte sau știri din lumea cărților. Acestea sunt doar câteva exemple.

Păi și cum îmi vor promova aceste articole cărțile?”, te întrebi. Simplu. La finalul fiecărui articol se va include automat o listă a cărților tale ce vor putea fi cumpărate de cei ce citesc articolele tale.

Pentru aceasta va fi nevoie să ai cărțile disponibile online sau, dacă vinzi cărțile personal, să incluzi un link spre o formă de contact (Facebook, WhatsApp etc.) astfel încât să poți fi contactat de către cei interesați.

Ce trebuie să faci pentru a deveni autor colaborator?

Folosește formularul de contact pentru a ne trimite un mesaj în care să incluzi următoarele informații:

  • titlurile cărților tale
  • metoda de a cumpăra cărțile (link-uri spre librării dacă există)
  • ce teme plănuiești să folosești pentru articolele pe care le vei scrie.

După ce analizăm mesajul tău îți vom răspunde și discutăm mai multe detalii.

Dar trebuie să fim sinceri și pragmatici cu tine de la început. Nu te aștepta să-ți transformi cartea într-un bestseller peste noapte. Trebuie să fii deschis și realist, să gândești pe termen lung. Booknation.ro este doar un vehicul. Articolele pe care le scrii vor construi în timp trafic și, cu cât mai multe, cu atât mai bine. Cu cât mai populare și calitative temele abordate, cu atât mai mult interes pentru scriitura ta. Citind articolele tale, oamenii vor descoperi ideile, dar și cărțile tale, iar asta te va aduce și mai aproape de obiectivul tău, acela de a vinde cărți.

Așteptăm să ne contactezi în speranța că rezonezi cu ideea noastră și ești gata să profiți de această oportunitate.